Noget om græskar og en ustyrlig god æblekage

En døgnvagt koster lidt hos de 2 små her i vores hus, så lørdag gik med hygge i børnehøjde;-) vi lavede ham her:
IMG_6638.JPG
Med en lidt mere uhyggelig bagside

IMG_6639.JPG
Det var et ret stort græskar, fyldt med fine kerner… Og da Pinterest i øjeblikket bugner med lækre opfordringer til at bruge græskarresterne fornuftigt måtte vi lige prøve at riste græskarkernerne.

Vi skyllede og tørrede kernerne, Selma fik halvdelen i en skål, en god slat chiliolie og fint havsalt og Carl den anden halvdel med en god olivenolie og havsalt.
Når kerner, olie og salt er rørt godt sammen fordeles kernerne på 2 stk bagepapir/plader og bages v 180 grader til de popper op…

IMG_6637.JPG
Carl synes de smager ret godt;-) det synes vi andre også…

Vi sluttede af med at bage en lækker æblepie (fra Arla) den er smækfyldt med smør og ihh hvor det smager – jeg justerede lidt på mængderne;-)

8 store røde Ingrid Marie æbler i både
1, 5 dl brun farin
2 spsk smør
1 tsk kanel
1/2 tsk muskatnød (friskrevet)
1/2 tsk kardemomme

Svitses på en pande indtil hele huset dufter af efterår;-)
Ovenpå lægges et låg (hvis din pande kan gå i ovnen, ellers skifter du til en bradepande/ildfast fad) af:

1 1/2 dl brun farin
4 dl havregryn
1 1/2 dl hvedemel
125 g smeltet smør

Bages 20 min v 180 grader…
Spises med creme fraiche, vaniljeis, flødeskum…

IMG_6625.JPG

IMG_6632.JPG

IMG_6627.JPG

IMG_6633.JPG
Håber det kan gi lidt efterårs inspiration til køkkenhygge;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>